over gouderdom

Over Gouderdom

Een nieuwe visie

Wij zijn gestart met Gouderdom omdat we ervan overtuigd zijn dat het wereldbeeld over ouderen aan vervanging toe is. Daar waar ouderen vaak het stempel ‘oud en afgedankt’ krijgen, geloven wij juist dat die ouderdom gevierd moet worden. Levensjaren en ervaring zijn een inspiratiebron van kracht, waarde en wijsheid. 

Verbinden, verrassen, stimuleren

Wij zijn een platform voor ouderen dat verrast, verbindt en stimuleert. Er zijn live events en er is een besloten facebookgroep om te verbinden met gelijkgestemden. Daarnaast werken we mee met verschillende projecten Vanuit aandacht, humor en met mooie verhalen, wil Gouderdom verbinding maken met en tussen senioren en het stigma rondom ouder worden doorbreken. Er is nog zoveel moois in het leven.

Over oprichtster Babette

Een positieve mindset

Mijn naam is Babette van der Veen en ik ben de oprichter van Gouderdom. Ik geloof dat er veel meer verbinding zou kunnen en moeten zijn tussen jonge en oudere generaties. Er zijn zoveel mooie initiatieven en zoveel inspirerende verhalen die kunnen worden gedeeld en verteld. Als we er maar de tijd en ruimte voor nemen. Laten we daarom wat meer naar elkaar omkijken en vooral kijken naar wat wél mogelijk is.

Zo ontstond het idee voor Gouderdom

Elk jaar organiseer ik in januari een Nieuwjaarsdiner bij ons thuis. We nodigen tien 65-plussers uit voor wie de decembermaand misschien wat lang kan duren en voor wie de donkere dagen echt donker zijn. Onze gasten komen bij ons thuis eten. Er zijn vrienden, er is iemand die muziek komt maken, er is heerlijk eten en ondertussen rennen de kinderen rond in pyjama. Iedereen zit met elkaar aan tafel en geniet van het contact, jong en oud.

Liefdevolle gesprekken, humor en mooie inzichten

Het is altijd weer een magische avond. Een avond waar mooie verhalen naar boven komen. Er wordt gelachen, gehuild, gezongen en soms zelfs gedanst. Mensen leggen contacten en sluiten vriendschappen. Wanneer we aan het einde van de avond, nadat we alle gasten naar huis hebben gebracht, nog even met het overgebleven groepje mensen napraten, ben ik altijd onder de indruk. Wat een liefdevolle gesprekken, grappige anekdotes en wijsheden heeft die avond voor iedereen opgeleverd. Zo’n kleine moeite, zo’n groot effect.

babette gouderdom
clubhuis

Contact met elkaar: De Gouderdom community

Gouderdom heeft ook  een besloten Facebookgroep waar u met gelijkgestemden samen kunt komen. Lees alles over bijvoorbeeld activiteiten voor ouderen, leuke tips voor gezond en lekker eten, in beweging blijven en allerlei andere thema’s. Ook is dit de plek bij uitstek voor het uitwisselen van mooie verhalen, onderlinge tips, wijsheden en natuurlijk een hoop gezelligheid. Kortom, alles waar een clubhuis goed voor is!

Wilt u zich gratis aanmelden? Dat kan via de link naar onze facebookgroep. Klik hier

Komt u er niet helemaal uit? Neem contact met ons op en wij helpen u met liefde.

We kijken ernaar uit u daar te zien!

Contact met Gouderdom

Mail: babette@gouderdom.nl

Tel/whats-app: 06 4109 7251

KVK: 67985033

Of vul het contactformulier in