Begin juli overhandigde Woonincorperatie Woonin de sleutels aan de nieuwe bewoners van Hof van Leeuwesteyn in Leidsche Rijn. Een mantelzorghof met 94 sociale huur appartementen en 17 eengezinswoningen. Professionele zorg aan huis en een community coach van Gouderdom.

Community coach van Gouderdom

Hof van Leeuwesteyn richt zich op ontmoetingen tussen bewoners. Dat wordt gestimuleerd door de gemeenschappelijke binnentuin en woonkamer. Het idee is dat bewoners een levendige woongemeenschap creëren. En wij mogen daarbij helpen! De community coach van Gouderdom zal samen met bewoners een mooi programma neerzetten om zo de interactie en verbinding te stimuleren. Zo creëren we een prettige en fijne woonomgeving voor iedereen!

Een van de eerste bewoners is mevrouw Ferkranus. Ooit verhuisde zij voor de liefde naar Zeeland, maar nu keert zij toch weer terug naar het midden van het land. Dat ze uitgerekend bij Hof van Leeuwesteyn gaat wonen is geen toevalligheid. Mevrouw Ferkranus: “Het concept spreekt mij enorm aan. Ik kijk uit naar het contact met de buren, de gezelligheid van de community en de gemeenschappelijke binnentuin. Maar ik werd ook getrokken door de duurzame woning. Ik ga hier samen met mijn twee kanjers Boes en Flinn met heel veel plezier wonen.”

Compleet concept 

Niet alleen is welzijn een belangrijk speerpunt, maar ook zorg heeft een groot aandeel. Axion Continu heeft kantoor in het Hof van Leeuwesteyn en is de zorgpartij voor bewoners die nu of in de toekomst zorg aan huis nodig hebben. Mensen kunnen zo snel schakelen en makkelijk zorg en ondersteuning ontvangen.

Een plek waar zorg en welzijn echt samenkomt en waar mensen naar elkaar omkijken. Wij zijn trots om mee te mogen werken in zo een mooi project!

Fotocredits: Theo Scholten | Driejuni fotografie

Deel dit artikel