De guitige krantenbezorger

jan 2021 | Mooie momenten, Alle

‘Ding dong!’ Ik spoedde mij naar de voordeur. 

‘Dag meneer’, ‘Dag mevrouw’. ‘Namens het Parool en het NRC Handelsblad wens ik u prettige feestdagen en een gelukkig nieuw jaar.’ 

Jeetje, is het al zover, dacht ik. Deze, Indonesisch uitziende meneer met zijn guitige lach had ik al vaker door de kou en de regen zien fietsen. Al eerder, toen hij net begon in onze wijk, had hij eens aangebeld. Hij wist niet precies wie in het portiek de week- of het weekendabonnement had. Ook had ik hem al eens spontaan een kopje koffie aangeboden maar hij had geen tijd. Een mandarijn lukte net. 

Het is onbeleefd om naar zijn leeftijd te vragen maar dat deze al ver na de pensioengerechtigde leeftijd is leek mij wel duidelijk. Op en top verzorgd en ogenschijnlijk blakend van gezondheid. ‘Ik blijf graag in beweging en bezig’, vertrouwde hij mij al eens toe. 

Daar stond hij dan, op mijn stoep, met zijn kaartje. Ik spoedde mij naar mijn portemonnee en gaf gul. Zonder naar het bedrag te kijken zei hij: ‘ik wil ook nog even zeggen dat het mij zo goed doet dat u altijd zo vriendelijk lacht mevrouw’. Er bekroop mij een schuldig gevoel. Ik kan namelijk ook zo brommen en grommen als het me niet zint dacht ik. Maar niet vandaag. 

Vandaag is alles goed.

Door: Kate Maat (55)

Wilt u ook een mooi moment delen:
neem dan contact op met redactie@gouderdom.nl

Deel dit artikel

Meer lezen?