Thom Asvaer. Huh… Nooit van gehoord zult u zeggen en dat kan ook best wel. 

“What’s in a name” zei ooit de beroemde Engelse toneelschrijver William Shakespeare. Daar zit wel wat in maar aan de andere kant; er zijn ook heel wat zaken die wel degelijk verbonden blijven met de naam van de persoon die er ‘verantwoordelijk’ voor was!  Dus tja…?

Enfin, misschien ooit eens een onderwerp voor één van mijn columns. Want dat is namelijk wat ik in “op de mat” bij Gouderdom voor u mag gaan doen!  

Overigens ben ik: Gehuwd, Geboren vòòr de tweede wereld-oorlog, Geraakt door “Gouderdom: Grijs en Gelukkig”!

Dus toen Babette mij benaderde voor het op gezette tijd schrijven van een column  hoefde ik niet al te lang na te denken. Wat het gaat worden? Best een goede vraag!

Onder de columnnaam “WELBESCHOUWD” kan een scala aan onderwerpen de revue passeren. Met name die interessant,  merkwaardig, actueel, leuk of opbeurend kunnen zijn. 

Een beetje à la de mannelijke helft van een in Westfriese klederdracht gestoken echtpaar.  Dit echtpaar dat ooit, éénmaal per jaar op Nieuwjaarsdag – na de theatervoorstelling van de “Gijsbrecht van Aemstel” in  Amsterdam, een aantal wetenswaardige zaken onder de loep nam en zo nodig van ‘onderhoudend’ commentaar voorzag.

Hoewel uit vervlogen tijden toch niets nieuws onder de zon?

Welbeschouwd…                                                        

THOM

Geschreven door
Thom Asvaer

Deel dit artikel

Meer lezen?

Zorgeloos leven, kan dat nog?

Bedreigingen, kansen, een uitdaging? Door: Marika Smits I Okee, natuurlijk was het te heet voor mij. Anderen vonden het vooral een heel mooie zomer. Maar het waterpeil zakte, en dat was en is...

Lees meer

Niet alleen bosbrand… 

vormt een bedreiging. Maar machteloosheid is een slechte raadgever. Door: Marika Smits (73) I Geen spatje wind, geen drupje regen, en ik waan me in een mediterrane omgeving. En ik ben blij dat ik...

Lees meer