Door Kate Maat (55) I Daar stond ze te turen voor het schap tussen een oase aan groen. Ze zag door het bos de kruiden niet meer. Wat hulpeloos keek ze om zich heen en greep het karretje maar wat steviger vast. Geen hulp te bekennen, iedereen in zichzelf gekeerd. Ik kronkelde om haar heen om worteltjes te pakken. Onze blikken kruisten elkaar, ik trof hele lieve ogen, “kan ik u helpen mevrouw”, vroeg ik maar.

Ze stamelde, “Ik heb bijna alle ingrediënten bij elkaar, maar is dit nou selderij?” Ze liet mij een verpakking zien. “Nee mevrouw, dat is platte peterselie, het lijkt er wel op maar heeft niet dezelfde smaak”, zei ik eigenwijs. Natuurlijk wist zij dat ook wel maar hield geduldig haar mond. Ze vertelde dat ze kippensoep wilde maken, niet uit een pakje of potje maar helemaal zelf, zoals ze vroeger ook deed. 

“Bouillon trekken van een soepkip, wortel, ui en prei. Niet vergeten kruidnagels in de ui te prikken en natuurlijk bladselderij”, vertrouwde ze me toe. Ik rommelde wat in het schap en gaf haar de selderij.  “O wat fijn”, zei ze opgelucht en schonk mij nog een lieve lach. “Weet je wat het geheim van de lekkerste soep is?” Ik wist het niet. “Kijk” en ze hield triomfantelijk een stukje gember omhoog. “Doe er een flinke schijf van in je bouillon, dat geeft extra warmte. Warmte kunnen we allemaal wel gebruiken” zei ze.

Wilt u ook een mooi moment delen:
neem dan contact op met redactie@gouderdom.nl

Deel dit artikel

Meer lezen?

Over ziek zijn en loslaten

Eindelijk een lente- en paasgevoel? Marika Smits Daar had ik dit afgelopen weekend over willen schrijven. Maar veel inspiratie daarvoor heb ik niet echt, terwijl ik bijkom na 5 dagen “een...

Lees meer