Wat gaat de tijd toch snel! Je knippert met je ogen en er is weer een jaar voorbij. Vooral als ik naar mijn kinderen kijk blijft het me verbazen. De ene dag zaten ze nog in de luiers en voor je het weet ben je bezig met middelbare scholen! 

Ik hoor dit ook veel om me heen van vrienden: de tijd lijkt sneller voorbij te gaan dan ooit. Het schijnt zo te zijn dat de tijd sneller lijkt te gaan naarmate je ouder wordt. Als je jonger bent, hebben je hersenen meer tijd nodig om de informatie te verwerken. Periodes met veel herinneringen lijken altijd veel langer te duren, waardoor het verleden voor het gevoel van een ouder iemand heel lang duurde, terwijl de huidige tijd voorbij lijkt te flitsen. Daarom lijkt het voor ouders met opgroeiende kinderen ook zo ontzettend snel te gaan. Er zijn zoveel mijlpalen, zoveel bijzondere momenten en zoveel nieuwe stappen die zij in hun jonge leven nemen. 

In plaats van altijd maar door te razen is het volgens mij belangrijk om regelmatig stil te staan bij het leven. Sterker nog: ik denk dat we het leven zoveel mogelijk moeten vieren. Op de meest onbenullige kleine geluksmomenten, maar zeker ook op de momenten van grote mijlpalen. 

Voor mij is ouder worden echt een cadeau. We krijgen namelijk genoeg op ons bordje in ons leven, dus laten we extra stil staan bij de mooie momenten.

Voor ons gezin zit er binnenkort overigens ook weer een mijlpaal aan te komen, want mijn vriend Bas is binnekort jarig en gaat het op een bijzondere manier vieren!

Wij ontmoetten elkaar zo’n 14 jaar geleden tijdens een blind date die was opgezet door een gezamenlijke vriend. Hoewel zo’n date met iemand natuurlijk altijd heel spannend is (want wat als je elkaar niks te vertellen hebt?) was het een groot succes. We hebben de hele avond aan een stuk door gepraat en gelachen en we eindigden in zo’n lekkere foute kroeg in Amsterdam. Het voelde meteen goed. Drie jaar daarna werd onze dochter Yfke geboren (nu 10) en vijf jaar daarna onze zoon Dax (nu net 6).  

Samen hebben we al veel mee gemaakt en het was niet altijd even makkelijk. Daarom nu ook het moment voor een feestje! Voor Bas zijn verjaardag gaan met het hele gezin in een hele leuke chambre d’hôtes zitten en hebben ook zijn vier beste vrienden en vriendinnen uitgenodigd. Een leuke groep mensen waarvan we sommigen al heel lang kennen en anderen wat korter. Ik kijk hier ontzettend naar uit en kan al bijna net zo veel genieten van de voorpret. 

Het wordt een moment om samen met ons gezin en beste vrienden te lachen, te eten en te drinken en herinneringen op te halen. En niet te vergeten: het is ook weer een moment om nieuwe herinneringen maken, waar we later weer met veel plezier op terug gaan kijken. 

Liefs, Babette 

Geschreven door
Babette

Deel dit artikel

Meer lezen?