donderdag

WELBESCHOUWD

21 september 2023

Even van de radar

De oplettende lezer merkte op dat de column van Thom Asvaer even op zich laat wachten. Dat klopt helaas. Wegens persoonlijke omstandigheden is Thom op dit moment niet in staat zijn column voor Gouderdom te schrijven.

Lees meer

Taal-evolutie?

Het mooie, officiële woord voor taal in beweging, groei en ontwikkeling. En dat is prima, moet ook, want stilstand is achteruitgang dus: “Leve de vooruitgang!” 

Lees meer

Een ontboezeming?

Ooit schreef ik u in een van mijn eerdere columns over een beduimelde groene envelop die ik aantrof bij het (eindelijk) eens opruimen van een oude ladenkast.

Lees meer

(HER)KENNEN

(Her)kent u dit lied nog?

   “Waar de blanke top der duinen schittert in de zonnegloed

   En de Noordzee vriendelijk bruisend Neerlands smalle kust begroet 

   Juich ik aan het vlakke strand [bis] 

   ‘k heb u lief mijn Nederland ! [bis]”

Lees meer

VAKANTIE: lust of last?

Je zou zeggen het zou toch het eerste, een lust, moeten zijn. Maar, zo hier en daar je oor te luister leggend, hoor je toch nog wel vaak wat brommerige geluiden als het gaat om vandaag de dag een vakantie te boeken.

Lees meer

“ANDERE TIJDEN”

Al heel lang een aardige en vaak interessante TV-rubriek. Met wetenswaardigheden of vergelijkingen uit vroegere tijden. Veelvuldig uit de periode van de jeugd van de huidige ouderen.

Lees meer

KIEZEN?

Ik heb me nooit zo gerealiseerd dat er veel woorden zijn die voor twee-erlei uitleg vatbaar zijn. U wel? Neem nu dit kopje: KIEZEN! Aan de ene kant is het een aanzienlijke mondvulling, aan de andere kant is het keuzes maken.

Lees meer

Even Voorstellen

Thom Asvaer. Huh… Nooit van gehoord zult u zeggen en dat kan ook best wel.

“What’s in a name” zei ooit de beroemde Engelse toneelschrijver William Shakespeare.

Lees meer

Even voorstellen

thom

Welbeschouwd

Thom Asvaer is de pseudoniem voor onze columnist (83). Thom is in hart en nieren een entertainer en zal maandelijks zijn beschouwing op het leven geven. Eentje om in de gaten te houden!