woensdag

MOOIE MOMENTEN

19 juni 2024

Zorgeloos leven, kan dat nog?

Okee, natuurlijk was het te heet voor mij. Anderen vonden het vooral een heel mooie zomer. Maar het waterpeil zakte, en dat was en is zorgelijk. Maar als we in zorgelijke gedachten blijven hangen, kwijnen we langzaam weg.

Lees meer

Stilte

Een paar jaar geleden (voor corona tijd) zat ik in Amsterdam op een druk terras. Het was lekker weer, mensen waren aan het praten en lachen, bedienden renden heen en weer.

Lees meer

Beroepen

Toen mijn dochter in groep 1 van de basisschool zat, hadden een ‘beroepen markt’. In een kring gezeten passeerden verschillende beroepen de revue door middel van verhalen, plaatjes, boeken en filmpjes.

Lees meer

Bommeltje

De straten zijn ondergelopen, het blijft maar regenen. Het staat weliswaar niet in verhouding tot de ramp die zich nu in het zuiden voltrekt maar indrukwekkend is het wel. Het kolkt en het bruist.

Lees meer

1 april

Onze kleinzoon van 5 jaar komt bij de groenteboer. Daar maakt hij een klein grapje over de tomaten en roept vervolgens heel hard: ‘1 augustus’!

Lees meer

Gewoon, omdat het kan

Een jaar geleden ging ik bij mijn ouders op bezoek ik Frankrijk. De besmettingen waren die zomer ook relatief laag. Je had nog geen testbewijzen nodig om landen binnen te komen en er was -in ieder geval in Nederland-, nog geen mondkapjesplicht in winkels.

Lees meer

Opvang

Dax (5) is al een tijdje niet naar de opvang geweest door de Corona situatie. Vandaag was hij er weer. ‘Zo Dax, hoe was het?’ vroeg ik.  ‘Het was erg gezellig hoor, maar dit doe we nooit meer.’

Lees meer

Even voorstellen

mooie momenten

Mooie Momenten

In de rubriek Mooie Momenten delen verschillende lezers een warm moment dat een glimlach op het gezicht tovert. Wilt u ook zo een moment delen? Neem dan contact op: redactie@gouderdom.nl