donderdag

OP DE MAT

21 september 2023

Over ziek zijn en loslaten

Eindelijk een lente- en paasgevoel? Marika Smits Daar had ik dit afgelopen weekend over willen schrijven. Maar veel inspiratie daarvoor heb ik niet echt, terwijl ik bijkom na 5 dagen “een...

Lees meer

Zorgeloos leven, kan dat nog?

Okee, natuurlijk was het te heet voor mij. Anderen vonden het vooral een heel mooie zomer. Maar het waterpeil zakte, en dat was en is zorgelijk. Maar als we in zorgelijke gedachten blijven hangen, kwijnen we langzaam weg.

Lees meer

Stilte

Een paar jaar geleden (voor corona tijd) zat ik in Amsterdam op een druk terras. Het was lekker weer, mensen waren aan het praten en lachen, bedienden renden heen en weer.

Lees meer

Het Gouderdom Podium

Het Gouderdomjaar is goed begonnen. Zo hadden wij al ons ontzettend gezellige nieuwjaarsdiner in de vorm van een tas vol liefde en is er vanaf maart in samenwerking met het Rijksmuseum een geheel verzorgde rondleiding voor ouderen om kunst te bekijken en nieuwe sociale contacten op te doen.

Lees meer

Leven en dood

Het moment dat ik wil delen gaat over het leven en de dood vieren. Op 21 september 2005 had ik mijn huis vol gezelligheid ter ere van mijn verjaardag.

Lees meer

Een nieuwe start

Het is jullie wellicht (niet) opgevallen, maar jullie hebben inmiddels al drie maanden niets van mij gehoord. Ik ga in deze column proberen toe te lichten wat daar de reden voor is. En dat wordt nog een uitdaging, want er is veel gebeurd! 

Lees meer

Een gelijkwaardige, inclusieve samenleving

Bijna iedereen wil oud worden, al is oud zijn niet altijd even leuk. Je krijgt fysieke ongemakken, de ontwikkelingen in de samenleving lijken moeilijker bij te houden en als ouder persoon zit je opeens in een categorie van mensen ‘die er minder toe doen’.

Lees meer

Even van de radar

De oplettende lezer merkte op dat de column van Thom Asvaer even op zich laat wachten. Dat klopt helaas. Wegens persoonlijke omstandigheden is Thom op dit moment niet in staat zijn column voor Gouderdom te schrijven.

Lees meer

Even voorstellen

bert nap

Briefje van de Dokter

Dokter Bert Nap (37), werkt 6 jaar als huisarts en heeft samen met zijn vrouw een gezondheidscentrum in Amstelveen. Samen hebben ze 2 kinderen en wonen in Abcoude. Bert deelt maandelijks de inzichten van de vele mooie ontmoetingen in zijn spreekkamer.

thom

Welbeschouwd

Thom Asevar is de pseudoniem voor onze columnist (83). Thom is in hart en nieren een entertainer en zal maandelijks zijn beschouwing op het leven geven. Eentje om in de gaten te houden!

mooie momenten

Mooie Momenten

In de rubriek Mooie Momenten delen verschillende lezers een warm moment dat een glimlach op het gezicht tovert. Wilt u ook zo een moment delen? Neem dan contact op: redactie@gouderdom.nl

babette

Op het leven!

In deze rubriek deelt Babette maandelijks haar ‘zoektocht’ naar het gezond en gelukkig oud worden. Ze onderzoekt verschillende filosofieën en visies en deelt haar ervaringen!