donderdag

OP HET LEVEN!

21 september 2023

Het Gouderdom Podium

Het Gouderdomjaar is goed begonnen. Zo hadden wij al ons ontzettend gezellige nieuwjaarsdiner in de vorm van een tas vol liefde en is er vanaf maart in samenwerking met het Rijksmuseum een geheel verzorgde rondleiding voor ouderen om kunst te bekijken en nieuwe sociale contacten op te doen.

Lees meer

Een gelijkwaardige, inclusieve samenleving

Bijna iedereen wil oud worden, al is oud zijn niet altijd even leuk. Je krijgt fysieke ongemakken, de ontwikkelingen in de samenleving lijken moeilijker bij te houden en als ouder persoon zit je opeens in een categorie van mensen ‘die er minder toe doen’.

Lees meer

Zorgen

Toen onze dochter Ykfe in 2011 werd geboren, stond ons leven van de een op de andere dag in het teken van ‘zorgen’. Opeens was daar een immens groot gevoel van verantwoordelijk.

Lees meer

Groot kunstenaar Toon

Toen ik klein was en mijn moeder voor haar werk veel moest reizen, heb ik heel vaak bij mijn opa en oma gelogeerd. Het was een heerlijke warme gezellige plek, zoals het hoort bij een opa en oma.

Lees meer

Afscheid nemen

In mijn blogs schrijf ik het liefst over alle dingen die het leven de moeite waard maken. En misschien beleven we dat ook wel zo intens omdat we weten dat het eindig is.

Lees meer

3 boekentips voor de zomer

Als iemand mij naar mijn hobby’s vraagt dan komt ‘boeken lezen’ altijd naar voren. Ik kan gewoon niet zonder. Ik lees het liefst op papier, maar stiekem vind ik een e-reader ook wel heel praktisch.

Lees meer

Met de paplepel ingegoten

Wat ben ik blij dat ik een goede band heb met mijn vader en dat hij zo’n ontzettend leuke en lieve opa is voor mijn kinderen. Hij is uiteraard geen strenge opa. “Opvoeden doe je zelf maar, ik ga ze lekker verwennen”, aldus mijn vader.

Lees meer

De gelukkigste landen ter wereld

In dit soort tijden van crisis, lijkt het misschien vreemd om een heel verhaal over ‘gelukkige landen’ te gaan schrijven. Maar eigenlijk is het tegendeel waar. Het schijnt namelijk zo te zijn (zie The World Happiness Report), dat mensen zich soms zelfs ‘gelukkiger’ kunnen voelen dan voor een crisis. Dat is onderzocht na bijvoorbeeld rampen als aardbevingen, overstromingen en economische crises. 

Lees meer

De reis van het oud(er) worden

‘Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn’,.  Vreemde uitdrukking eigenlijk. Want wanneer ‘ben’ je oud? Wordt dat bepaald door je daadwerkelijke leeftijd? Door in hoeverre je nog bij de tijd bent? Door hoe fit je nog bent? Als je er zo over nadenkt, is het eigenlijk maar een vaag begrip. 

Lees meer

Even voorstellen

babette

Op het leven!

In deze rubriek deelt Babette maandelijks haar ‘zoektocht’ naar het gezond en gelukkig oud worden. Ze onderzoekt verschillende filosofieën en visies en deelt haar ervaringen!